Totalul afișărilor de pagină

vineri, 2 martie 2012

Nivel de viata sau lupta pentru a supravetui?

Ne place sa credem, sa ne consideram o tara civilizata dar nu stim sa fim si oameni civilizati, o tara in care se poate trai bine (SA TRAITI BINE slogan care e destul de vestit...doar pentru ei pentru noi CIUMPALACII NU) si de multe ori ni se arata consumul, numarul mare de masini care exista pe sosele sau aglomeratiile din magazine, lasandu-ne impresia, senzatia ca traim bine. In acelasi timp, o expresie populara spune ca "Romania este o tara bogata plina de oameni saraci". Romania este o tara bogata dar din alte puncte de vedere....si nici de acolo nu stim sa profitam sa scoatem un ban, lasam totul in paragina si sa se distruga pardon sa se conserve.:))
Sunt o persoana optimista, dupa cum am mai spus, dar nu pot sa nu vad tot ce se intampla in jurul meu...sincer nimic bun si nimic ce sa-mi inspire incredere, siguranta zilei de maine si un viitor cat de cat frumos.
Dincolo de toate cifrele, statiscile noi romanii suntem saraci. Modul in care noi ne raportam la viata este diferit de cel al unui locuitor dintr-o tara mai civilizata. Desigur si noi facem cam acelasi lucruri traim, muncim, mancam,locuim dar cu totul in alte conditii.Eu nu vreau sa ma raportez la tari foarte dezvoltate ....ci o simpla comparatie cu Polonia.O tara care a iesit in acelasi timp cu noi din comunism , cu acelasi  numar de Km de autostrada in anii '89 si exemple mai pot fi date.....si acum in anul 2012 unde e Polonia? Mult peste Romania la toate capitolele...plus in anul aceste sunt organizatori ai Campionatul European de Fotbal. M-am plimbat foarte mult in Polinia si am vazut cam toata infrastructura lor si vreau sa spun ca totul e foarte bine pus la punct. Sincer nu se omorau cu munca dar la sfarsitul zilei se cunostea ceva in urma lor.
Oamenii traiesc foarte prost, exagerat de prost...iar guvernul ne spune totul e roz si totul e pentru binele nostru...In nici un caz pentru binele nostru ci doar al lor. Ce stat din lumea asta si-ar lua mana de pe cetatenii  sai? Sa te alunge din propria tara in care tu credeai , crezi? Sa le spui amaratilor ca nu sunt bani de medicamente, pensii etc. iar tu cheltui ca nesimtitu pe programe si proiecte aberante.Daca mergem la tara , in orice sat o sa vedem ca prea putine case au baie astazi in 2012 in casa. Dar primariile satesti fac parculete si stadione, sali de sport...nu spun ca nu sunt bune...dar omului pentru inceput ii trebuie macar minimu de conditie....o apa curenta, o baie, un asfalt si apoi parc unde sa se recreeze. Aici e si problema noastra ca nu facem ceva in sensul asta....dar oamenii se complac in situatia existenta ca asa au fost mereu....cu WC-ul in curte si se spala asa cum se spala, ceea ce este foarte departe de o viata normala, sau de ce ar trebui sa fie ea.
Tinerii de astazi nu au nici o sansa reala de a-si cumpara o casa, fie si in rate pe 30 de ani, asa ca stau cu parintii, practic fara intimitate. Statul nu te ajuta cu nimic....doar impozite de te usuca si cand iti ceri drepturile
iti dai seama ca nu exista nimic.
Imi place sa cred ca se va schimba ceva din toate astea...dar cine sa o faca? Nimeni....pentru ca toti sau aproximativ toti sunt la fel....si daca esti altfel te termina astia de ajungi ca ei sau te retragi.Pentru a ajunge sa candidezi si pentru o amarata de primarie de la un sat uitat de lume tot trebuie sa treci prin site ca sa ajungi sa candidezi.Si nici atunci nu esti sigur...Solutiile ar ca totul sa inceapa de jos in sus si nu de sus in jos....adica de la omul de rand catre cei din conducere si mai consider ca daca fiecare ar face mai mult pentru el asa cum poate si pentru societate am duce-o ceva mai bine.
Acum toate se scumpesc din nou....dar nivelul salarial cand o creste? Motivul e unul aberant total...Zapada cazuta in februarie....dar stati nu cumva e iarna si nu e normal sa ninga? Astia ne cred prosti total... Indiferent de ce va fi astia ne fac sa luptam pentru a supravetui si pentru a ne cumpara o amarata de paine...
Imi tot trec prin minte tot felul de ganduri si nu ajung la nici o concluzie...dar totusi trebuie facut ceva in privinta asta...dar ce? Viata asa cum este ea cu bune cu rele cu lucruri usoare cu lucruri mai putin usoare...este foarte frumoasa si merita atraita din plin...nu trebuie sa cedam si doar sa luptam.Chiar si prin a lua decizia de a pleca de aici in alta parte si unde iti este ceva mai bine.
Am prieteni plecati din Romania , cu studii ,si nu s-ar mai intoarce inapoi absolut de loc...viata le este mai frumoasa printre straini...din anumite puncte de vedere.
Pana una alta "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu